Apple Maps - Verzamelen van beeldmateriaal

Apple voert over de hele wereld grondverkenningen met voertuigen uit om gegevens te verzamelen die de kwaliteit van Apple Maps verbeteren en de rondkijkfunctie mogelijk maken. Als het nodig is komen we terug naar een aantal locaties om opnieuw gegevens te verzamelen. Op deze manier proberen we de kaarten up-to-date te houden in dezelfde hoge kwaliteit. Apple verkent ook bepaalde voetgangersgebieden (zoals straten in Brussel waar geen voertuigen mogen komen); dit doen we met draagbare systemen. Sommige verkenners te voet gebruiken een rugzaksysteem om gegevens te vergaren die direct in Apple Maps gebruikt kunnen worden, zoals voor de rondkijkfunctie. Andere verkenners die lopend gegevens verzamelen om de kaarten te verbeteren, gebruiken daar iPads, iPhones of andere apparaten voor. Door deze verkenningen te voet kunnen we Apple Maps verbeteren en updaten voor gebieden waar voertuigen simpelweg niet kunnen komen. Hierbij wordt dezelfde privacybescherming gehanteerd als bij de Apple Maps-voertuigen.

We zetten ons in om uw privacy te beschermen terwijl we deze verkenningen uitvoeren. Zo maken we gezichten en kentekenplaten onherkenbaar op beeldmateriaal dat in 'Rondkijken' wordt gebruikt. Voor vragen of opmerkingen over dit proces, uw recht op privacy, of voor verzoeken om een gezicht, kentekenplaat of uw eigen huis onherkenbaar te laten maken, neemt u contact met ons op.

Voor meer informatie over hoe Apple Kaarten je privacy beschermt, klik je hier.

Hieronder staat aangegeven waar we het volgende stuk van de wereld in kaart brengen. Een complete lijst van de landen waar we grondverkenningen doen, vindt u hier.

Belgium 1

Brussel

Voetgangerlocaties (rugzak) voor 13 mei 2024 - 24 juni 2024
(klik op de onderstaande links voor een kaart)

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Vlaanderen

Voetgangerlocaties (rugzak) voor 13 mei 2024 - 24 juni 2024
(klik op de onderstaande links voor een kaart)

Vlaams Brabant

  1. Alle persoonlijke gegevens die zijn verzameld in een lidstaat van de Europese Economische Ruimte (EER) of in Zwitserland worden beheerd door Apple Distribution International in Ierland.